Van Veen Blog

Login  |  Register

Nieuws

Zeg het eens...

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 31

14 Jan 2017 - Jonas en Nilson

Na het overlijden van Ivar was het voor ons maar zeker ook voor Alexx van groot belang dat er nieuw kitten in huis zou komen en dus zijn we op zoek gegaan naar een mooi kitten. Die hebben we gevonden in Jonas. Een mooie rooie, slanke atletische Noorse Boskat met blauwe ogen.


En aangezien wij meenden dat het voor Jonas ook beter was om een speelmaatje erbij te hebben waarmee hij lekker kon ravotten (Alexx is nou eenmaal een ouwe dame!) hebben we nog een kitten erbij genomen en dat is de stevige zwart met wit en supervol van vacht kater Nilson geworden.

Jonas en Nilson spelen en "vechten" volop en dat allemaal zonder geluid (miauwen en/of blazen).
En ook Alexx is zeer in haar nopjes met beide jongens! En Jonas is zeer dol op Alexx.


Share on Facebook! Share on Twitter! g+

20 Jun 2016 - Ivar

Op maandag 20 juni om 16.00 uur is Ivar ingeslapen. Slechts 6 maanden oud ! Het voelt zo oneerlijk dat dit lieve katertje geen lang en mooi leven heeft mogen hebben. Vermoedelijk is een lymfoon de oorzaak van zijn extreme vermindering van zijn weerstand en bloedarmoede en daardoor grote verzwakking. Via beenmergpunctie hadden we kunnen achterhalen of er idd. sprake zou zijn van een lymfoon maar die punctie zou dan zonder verdoving moeten worden uitgevoerd vanwege zijn zwakke gesteldheid waardoor narcose niet toegepast kon worden en dat vonden we te ver gaan. Niet voor ons maar voor die lieve Ivar. 


Share on Facebook! Share on Twitter! g+

We besloten om gisteravond toch maar met de auto naar het honkbal te gaan. Het zou ruim een half uur lopen zijn, dat is heen niet zo'n probleem, maar als de wedstrijd pas rond 12 uur afgelopen zou zijn, is dat terug minder. We wisten dat het fris zou zijn, het was wel strak blauw, maar er stond een frisse wind, dus truien en jack mee! Uiteraard stonden we weer stipt voor de poort toen hij open ging, als we dan gaan willen we ook alles meemaken, iets in het stadion eten, rondlopen, sfeer proeven. We wisten dat er zeker geen regen zou komen, dus gekozen voor dure kaartjes dicht bij het veld

en wel naast de duggout van de tegenpartij, want dat waren de Washington Nationals, waar we fan van zijn! En dan zou vanavond ook nog eens hun beste pitcher gaan gooien! Dus we zaten op 4 rijen van het veld, direct naast de Nats duggout, tussen hun fans! Maar dat maakt bij honkbal niet zoveel uit, de fans van de verschillende clubs zitten gewoon door elkaar en zijn gewoon vriendschappelijk. De wedstrijd was een hit, voor de Nationals dan....de eerste pitcher van de Chicago White Sox gooide echt heel slecht, dit resulteerde in de eerste 2 innings in 3 homeruns, 6 punten voor de Nats. Pas in de laatste inning boden de White sox iets tegenstand, het werd uiteindelijk 11-4. Mooie uitslag!

We hadden met Mell afgesproken om vanochtend rond 9 uur te ontbijten. Er waren nog twee mensen die met ons mee aten, uit Philadelphia, een professor die hier een praatje moest houden over stamcellen. Leuke gesprekken gehad, ook met Mell, die een geweldig ontbijt had gemaakt. De tafel was ten eerste heel chique gedekt. Er was van alles te drinken, en om te beginnen waren er lekkere granen met melk. Daarna kwam het warme deel: heerlijke pannenkoekjes met warm fruit, roerei, gepocheerde eieren, diverse soorten worstjes. Er was fruit en yoghurt, en ter afsluiting kregen we allemaal nog een glas fruit-vezel-vitamine shake. Zo, wij konden er tegen!

Mell had ons gisteren bij een drankje al uitgebreid verteld over de geschiedenis van dit huis en de buurt. De wijk heet Bronzeville en is onderdeel van het blues district. Bronzeville omdat dit van ouds her (en nog steeds) een zwarte wijk is. Als eerste kwamen hier de zwarten emigranten uit het zuiden wonen, toen mochten ze zich nog niet in het centrum van de stad vestigen. Hieruit zijn diverse bewegingen ontstaan, zowel in de muziek alsook in gelijke rechten voor zwart en blank. Eind 20e eeuw verloederde de wijk een beetje, en werden sommige van de prachtige huizen gesloopt. Maar snel daarna zag men de waarde van de grote oude huizen en de wijk en zijn historie in en begonnen de middenklasse zwarten hier huizen te kopen en op te knappen. Zo ook Mell en zijn vrouw Angie.

Mell had ons ook nog wat tips gegeven van dingen die we nog konden gaan zien in Chicago, nadat we vertelden wat we al hadden gezien, waar we van hielden en zo. Hoog op zijn advieslijst, en ook die van ons stond nog Millenium Park, een gigantisch stadspark tussen de binnenstad en Lake Michigan. Ook Navy Pier wilden we wel zien, dit is een grote pier, een halve mijl lang, dit jaar 100 jaar oud, waar van alles te doen is. We hadden al besloten dat we met de El zouden gaan, de  bovengrondse metro, die ligt hier 2 blokken verderop. Het was vanochtend wel wat bewolkt en er zou mogelijk wat regen komen, dus paraplu mee voor de zekerheid. Qua temperatuur was een t-shirt wel voldoende, er stond bijna geen wind. Dus met de metro naar het centrum gereden en Millenium park helemaal doorgewandeld, wat een rust! In Grant park waren wat bezigheden omdat er dit weekend Bluesfestival is, maar verder zo een rust! De fontein bekeken, wat gedronken en helemaal tot het einde gelopen.

Daarna wilden we naar Navy Pier.....maar dat was precies aan de andere kant.....dus besloten we weer gebruik te maken van de watertaxi en ons over Lake Michigan daarheen te laten varen. Helaas begon het wel een  beetje te motregenen, ik denk dat Navy Pier in de zon leuker is!

Maar het was de moeite waard om te zien. Er zijn daar vooral veel eetgelegenheden, en we bedachten dat we wel zin hadden in vis of zoiets. Toen vonden we een grappig restaurant "Bubba Gumbs shrimp and crab company". In de stijl van de film Forrest Gumb, en met heerlijke garnalen en krab menu's! Karin een salade met krab en garnalen, ei en avocado met een bosbessen smoothie erbij, Fred 4 soorten garnalen met frietjes en een fruitsapje.

Daarna langs de haven gelopen, weer terug naar Millenium Park om op zoek te gaan naar de "Bean" daar waren we blijkbaar eerst voor langs gelopen, maar die hoort toch echt bij Chicago sinds een paar jaar. Een bijzonder kunstwerk, een gladde spiegelende "boon" waarin je jezelf, de stad en de lucht prachtig gespiegeld ziet.
Helaas veranderde de motregen zo langzaam aan in echte regen, en besloten we hierna de El terug naar onze Bed and Breakfast te nemen, konden we nog een halve middag en avond van onze prachtige kamers genieten. We raken niet uitgekeken in dit mooie huis (we mogen overal komen, zitten, rondsnuffelen), zoveel mooie details!
En we hebben ook nog even vanuit de jaccuzi een stuk van de wedstrijd van gisteravond terug kunnen kijken.....

Die avond wilden we nog ergens wat eten, Mell had ons een rock-cafe in de buurt aangeraden (nadat hij onze muziek smaak had gepeild), meerdere verdiepingen met verschillende muziek, halverwege een platenzaak en op het dak een bar met terras en live muziek. Helemaal goed, dus daar heeft Fred z'n laatste Chicago hamburger gegeten en Karin een nacho's voorgerecht en een lekker biertje van de tap.


chicago-underground-sound-punk-music-concerts-venues-reggies

Toen we terug kwamen bij de B&B zat Mell met zijn buurvrouw uit Canada en hun twee honden op het terras. We raakten in gesprek en zijn tot 10 uur lekker buiten geweest. Fred moest heel even wennen aan de honden, nou ja, de 6 maanden oude pup Zora (een engelse Mastiff) hadden we al ontmoet en gezien dat ze heel vriendelijk was. Maar de 1 jaar oude Staffordshire terrier Ella was even wennen voor Fred, maar ging uiteindelijk ook prima (Ella luisterde heel erg goed, dat scheelt). Uiteindelijk probeerde Zora steeds op schoot te kruipen bij ons, kop op je schouder, ze denkt echt dat ze nog een baby is, hihi


Share on Facebook! Share on Twitter! g+

Gisteren het hotel in Pittsburgh verlaten om naar ons verblijf in Chicago te gaan.
Dat is een behoorlijk stuk rijden en onderweg zijn we ook nog naar een outlet mall geweest omdat Fred nog wat sneakers wilde hebben (de outleg lag op de route !) De eerste honderd miles ging nog door mooi heuvelachtig gebied, de andere honderden miles door heel erg saai gebied.

In Lafayette (indiana) overnacht in de La Quinta hotel omdat alle andere hotels in Lafeyette vol waren en waarom??? In lafayette is niets te doen! Maar het hotel was toch redelijk goed en we hebben zelfs nog gezwommen in het zwembad! Het internet was het snelste internet tot nu toe dus al met al een meevaller. Vanaochtend maar niet ontbeten omdat dat voor 9 uur moest en wij nog even wilden uitslapen tot 9.04. Na gedouched en ingepakt te hebben zijn we op weg gegaan naar Chicago. Dit was een 2 uur durend tripje door wederom weinig enerverend gebied! Wel heel bijzonder een windmolen park dat zo enorm groot was dat we wel een kwartier hebben gereden om van begin tot eind te komen. Ben wel benieuwd hoeveel stroom dit nou oplevert?


In Chicago eerst naar het honkbalstadium om kaartjes voor de wedstrijd van vanavond te kopen (we hebben echt hele goede kaartjes, dicht bij het veld!) en toen op zoek naar ons B&B. We waren iets te vroeg en er hing een briefje op de deur dat wij achter het huis op de veranda maar even moesten wachten. Na een kwartier kwam Mell de Innkeeper ons welkom heten en bracht ons naar onze kamer en dat was dus Ahhhhhh wat mooi en bijzonder.

De woon / slaapkamer:

De badkamer en onze wastafel:
Share on Facebook! Share on Twitter! g+

Vandaag de binnenstad van Pittsburgh bekeken en dat was de moeite meer dan waard. Geen grote stad maar toch mooi en de mensen vriendelijk. En heel toevallig was er ook een kunstmarkt waar veel mooie dingen te zien waren.  Ook maar alvast kaartjes gekocht voor de honkbalwedstrijd van vanavond Pittsburgh Pirates tegen de New York Mets. We verheugen ons daar enorm op! Hieronder wat foto's van Pittsburgh:


En 's-avonds dus naar het honkbal. Speciaal petjes gekocht en zekerheidshalve een poncho voor de regen.

We hebben geen bal gegooid zien worden en de tickets ........ weggegooid geld want er is geen mogelijkheid om dit terug te krijgen. Je kunt wel een andere keer gaan maar dat gaat ons niet zo 123 lukken......

Naar overal is onze indruk van Pittsburgh een hele goede!

Morgen weer vroeg op pad op weg naar Chicago op weg naar een andere honkbalwedstrijd en naar een prachtig Bed en Breakfast. Dat is zo'n 530 mijl rijden dus onderweg weer ergens overnachten. Ik denk in Lafayette.....


Share on Facebook! Share on Twitter! g+
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 31

Commentaren

Fred van Veen commented :
Thanks for the compliment!
Onbekend commented :
Like the new look Fred.  Nice work.
Fred van Veen commented :
Nou, kom maar op met de reacties!
Mar 07 2018 München
Fred van Veen commented :
Dank voor je reactie!
Deze foto's zijn genomen met mijn telefoon. Samsung S7 edge.
Mar 04 2018 München
Onbekend commented :
Sorry, Nederlands is niet mijn eerste taal. Deze foto's zijn geweldig. Met welke camera...
Mar 03 2018 München
Fred van Veen commented :
Ja het was heel leuk!

Recent Articles


Onderwerp Datum Bekeken
Nieuw thema + achtergrond 11-03-2018 39
München 25-02-2018 158
Zomaar een herfstdag in onze omgeving ..... 15-10-2017 294
Dag 15 .... laatste dag in de Provence..... 24-05-2017 322
Dag 12 - Een beetje rondrijden 21-05-2017 212
Dag 10 - Sillans la Cascade 18-05-2017 218
Dag 9 - De Gorges du Verdon 17-05-2017 267
Dag 8 - naar de markt 16-05-2017 257
Dag 7 - naar de waterval van Cotignac 15-05-2017 429
Dag 6 - Zondag = rustdag 15-05-2017 235
Dag 5 - een beetje rondrijden in de buurt 14-05-2017 209
Dag 4 -Lou Bagnadou 13-05-2017 253
Dag 3 - naar ons verblijf in Cotignac 11-05-2017 266
Dag 2 - Beaune 10-05-2017 208
Dag 1 - naar de tussenstop 10-05-2017 209
Op naar La Douce France! 08-05-2017 204
Jonas en Nilson 14-01-2017 452
Ivar 20-06-2016 521
Oskar (2007 - 2016) 05-02-2016 541
test 24-11-2015 667